בלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

21/02/2014 | 03:55 | מאת: א

ד"ר שלום מזה 7 שנים שאני מרגישה כאב חזק באזור המפשעה השמאלית. כשזה התחיל היתה לי פטרת רצינית בבוהן של רגל שמאל והרגשתי שיש כאבים שזוחלים מהבוהן במעלה השוק והירך עד למפשעה ואפילו למפרק האגן. רופאיפ ש דיברתי איתם על זה ביטלו את זה. כיום אני סובלת מכאב שכולל צליעה, כאבי גב תחתון (בחוליות), המפרק של הירך עם האגן וכאבי משפעה חזקים כולל כשנוגעים ברחם מבפנים (לכן חששו שאולי הכאב נובע ממקור גניקולוגי כמו מיומה שנמצאת שם). במקרה שאלתי כירורג מה זה יכול להיות והוא חשב שבקע ושלח אותי לא.סאונד בלוטת לימפה בצד שמאל. זו התוצאה: "בלוטות לימפה בודדות עד 3 ס"מ בציר האורך במראה סונוגרפי שמור, כנראה תגובתיות. רציתי לדעת: 1. האם הגיוני שהדלקת כפיש אמר לי הרופא באולטראסאונד בבלוטת הלימפה נגרמה מאותה פטרת באצבע (שנותרה אבל הכאב בה כאילו"נדד" למעלה)? 2. מה הטיפול במקרה כזה - אנטיביוטיקה דוגמת אוגמנטין או נוגדי דלקת דוגמת אביטרן? 3. האם דלקת כזו שנמשכת לאורך שנים אכן יכולה להתפשט לחוליות, אגן ואפילו לכאוב כשנוגעים ברחם בצד שמאל מבפנים (בבדיקה גניקולוגית)? 4 שאלה אחרונה וחשובה- האם יתכן שתיווצר דלקת בלימפה כתוצאה משרירן שנמצא בתוך הרחם, קוטר 6 ס"מ ולוחץ על המקום כך שהוא הופך מודלק או שלא כך זה עובד ואפשר להירגע לגבי השרירן (שבמגע ישיר בו כלל לא כואב אגב). בתודה, א.

שלום, קשרית לימפה במפשעה יכולה להיות תגובתית לפטריה ברגל. יתר האפשרויות פחות סבירות ודורשות טיפול בנפרד, לדעתי. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה