נזקי שימוש בסטרואידים

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

17/02/2014 | 11:38 | מאת: יעל

שלום רב, בת 40, משקלי 49 ק"ג. סובלת מהתפרצות ראשונה בחיי של אטופיק דרמטיטיס. בהמלצת רופא עור מרחתי על שטח פנים גדול מאוד (ארבע גפיים, כולל מאחורי הברכיים) משחת דרמובט במהלך שבועיים (שימוש כולל ב- 18 גרם משחה). למרות כל דברי ההרגעה, אני בפירוש מרגישה שהייתה ספיגה של החומר (הווסת הייתה מאוד חלשה, טעם מתכתי בפה, סומק והרגשת חום בפנים, כאב בחניכיים, דקירות וכאבים קלים בכל הגוף). שאלותיי - כיצד ניתן לאמוד את נזקי הסטרואידים, והאם הגוף משתקם מהם. מה אני יכולה לעשות כדי לייעל את התהליך השיקום

שלום, הגוף מפנה תרופות ורעלים. במקרה של סטרואידים, גם במתן עורי, בד"כ ההמלצה להפסיק בהדרגה. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה