דלקת שקדים

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

16/01/2014 | 22:31 | מאת: ענת

שלום. אני בת 23, חליתי לפני שלושה ימים כאשר להביטוי היחידה למחלה היה חום(בסביבות 38.5-39). ללא כאב גרון ונזלת. תוך יומיים החום ירד אך מייד הופיע כאב בשקדים, נפיחות ומוגלה. כעת מלבד הכאב והקושי בבליעה אני מרישה בסדר גמור. השאלה שלי היא אילו תסמינים יכולים להצביע על דלקת נגיפיםת ואילו סימנים יכולים להבציע על דלקת חיידקית. ואם ידוע לך מדוע הלדקת הופיעה אחרי שהחום עבר? (אני יודעת שחושב בפנות לרופא ולהבדק אני פשוט רוצה לקבל דעה נוספת) תודה!

שלום, דלקת גרון חיידקית (סטרםטוקוק מקבוצה A ) מתבטאת בד"כ בחום גבוה, מוגלה נקודתית בשקדים, בוטות רגישות, היעדר שיעול ונזלת. למחלה ויראלית יכולים להיות סימפטומים דומים ולפעמים אי אפשר לדעת בודאות ללא משטח גרון. בכל מקרה, אני ממליצה שתפני לטיפול בהקדם, מאחר ודלקת גרון חיידקית ללא טיפול אנטיביוטי עלולה לגרום לסיבוכים. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה