מיקרוסקופיה בשתן תרבית

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

13/01/2014 | 18:41 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 21 עשיתי לאחרונה ספירת דם ובדיקות esr ו crp .הספירה יצאה תקינה למעט אנמיה. ובדיקת ה esr הייתה 78 שהטווח בין 0-20 והcrp יצא 1.2 שהמקסימום בתחום הנורמה הוא 0.5 נשלחתי לעשות בדיקת שתן תרבית . בבדיקת השתן אריתוציטים יצאו 25 ולויקוציטים יצאו 500.שאר הפרמטרים בתחום הנורמה. נעשתה גם בדיקת מיקרוסקופיה בה כתוב אריתוציטים 9 ולויפוציטים רבים כמו כן היה רשום גם mucous ו Squamous Epithelial Cell בתרבית היה כתוב צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים. האם המספר הרב של הלויפוציטים יכול לגרום לעליה ב esr ו crp? אם יצא במיקרוסקופיה לויפוציטים רבים אך בתרבית לא רשומה דלקת במפורש על מה הדבר יכול להעיד? תודה על תשובתך.

שלום, יש אכן עליה במדדי דלקת וגם ממצאים בשתן עם תרבית שלילית. לדעתי אין קשר בין הדברים- הממצאים בשתן יכולים לנבוע מהפרשה לדנית , ניקוי לא מספיק, שתן שעמד... כדאי לברר היכן הדלקת ולטפל בהתאם. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה