CPK וסטטינים

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

29/12/2013 | 23:14 | מאת: ליאור

שלום רב ד"ר, אני בן 29, בריא, רזה מאוד, עם כולסטרול גבוה (משפחתי) מאז הילדות. לא מאוד גבוה, אבל מעל לנורמה. הייתי לוקח סטטור במינון הכי נמוך כל יום, עברתי לאטורבסטטין (בלי סיבה מיוחדת). הייתה לי בדיקת דם לפני חודשיים עם CPK קצת גבוה (217). חזרתי על הבדיקה ויצא תקין. לאחרונה אני מרגיש מחושים קלים בלב.. טיפ טיפה כואב לי שם. יכול להיות שזה קשור לתרופה? צריך לבדוק שוב CPK? אם כן, איך ומתי לבדוק? הפסקתי את התרופה בינתיים. תודה רבה!

שלום, עלייה קלה בCPK תתכן בזמן טיפול בסטטין. אין קשר לכאב בחזה- אבל כדאי לבדוק מהי סיבתו. לא ברור לי מדוע הפסקת טיפול: האם זה שפר משהו? לבריאות

מנהל פורום רפואת משפחה