בדיקה על קולית של בלוטות התריס ובהצוואר

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

11/12/2013 | 19:32 | מאת: גאיה

יעל שלום, אני סובלת מנפיחות בצד שמאל של הפנים נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לבדיקת U.S צוואר. בתשובה נכתב: בלוטת התריס הודגמה לא מוגדלת, זרימת דם תקינה. מספר קשריות קטנות היפו-איקואיות בשתי האונות בקוטר מירבי עד 0.4 ס"מ בלוטות הרוק התת לסתיות תקינות. אך בבלוטת הפרוטיס משמאל הודגם מוקד קטן היפו-איקואי במימדים 0.5*0.4 ס"מ ייתכן ומדובר בקשרית לימפה קטנה מבנה לא שמור. לא התגלתה לימפאדנופתיה צווארית. האם יש לי סיבה לדאגה? נכתב שעליי להגיב למעקב בעוד חצי שנה ונכתב גם mng מה זה?? אשמח לקבל תגובה... תודה רבה ליבנת

שלום, הנפיחות קשורה כנראה לבלוטת הרוק. בנוסף יש גם קשריות בבלוטת המגן. כדאי לחזור לרופא השולח וגם לעשות מעקב קליני. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה