בדיקת מיתרי קול למורה חדש

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

30/07/2013 | 20:10 | מאת: מיקי

שלום דוקטור אני מועמדת לעבודה במשרד החינוך כמורה מתחילה ביקשו ממני לגשת לאאג ולעשות בדיקת מיתרי קול שם בפורום לא עונים המון ימים רציתי לשאל אם תוכל להסביר לי מהי בדיקת מיתרי קול. איך בודקים. האים זה כואב והאים זה מצריך הרדמה או כרוך באי נעימות גם אחכ תודה רבה מיקי

30/07/2013 | 22:04 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

רופא א.א.ג צריך להביט עם סיב אופטי על מיתרי הקול, ומן הסתם יבקש ממך לומר הברות שונות על מנת לראות תנועתם. זה לא כואב, מידת האי נעימות תלויה ברגישות הסובייקטיבית שלך לגירוי בלוע ולמידת העדינות של הרופא המסויים. ככל שאת רגועה יותר ומשתפת פעולה יותר, הבדיקה פשוטה ומהירה יותר. בתור מורה תזדקקי ליכולת לשמור על קור רוח גם במצבי לחץ, אז יש לך עכשיו הזדמנות להתאמן

30/07/2013 | 22:08 | מאת: שאלה

האים לא מדובר בבדיקת הסתכלות פשוטה בראי? משרד הבריאות ומשרד החינוך מחייבים את הבדיקה עם הסיב? בעבר, לא היו בעיות עם סטריליות של הדבר הזה היה סיפור בבלינסון?

מנהל פורום רפואת משפחה