H.pylori(UBT-C13

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

30/07/2013 | 14:25 | מאת: חביבה

בעלי סובל מכאבי בטן קשים, בחלק העליון של הבטן. בבדיקת דם נמצא H.pylori(UBT-C13, ערך 36.5. האם יתכן כי חיידק זה גורם לכאבים? מה משמעות של חיידק זה? תודה לעונים.

30/07/2013 | 21:30 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

1. איני יודע מה ערכי הנורמה של הבדיקה במעבדה בה זה בוצע. אם ערך זה של בעלך גבוה מערך הנורמה, זה מצביע על המצאות החיידק. 2. יש מקרים שקיום החיידק קשור לסימפטומים, בדרך כלל הוא נמצא בקיבה ללא כל תלונות. 3. יש מקום לשיחה חוזרת עם הרופא שביקש הבדיקה לשם החלטה על טיפול. אם הרופא חושב שיש קשר, הוא ייתן שני סוגי אנטיביוטיקה ועוד כדור נגד חומצה.

30/07/2013 | 21:41 | מאת: חביבה

ראשית כל תודה על תשובתך המהירה. לא כתוב בבדיקה מה ערך הנורמה אבל כתוב (positive, אני מבינה שקכן החידק קיים. בברכה חביבה

מנהל פורום רפואת משפחה