בדיקת פונדוס

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

30/07/2013 | 09:09 | מאת: גלית

שלום לך דר הר שמש. זה הפורום היחיד נראה לי שעובד כהלכה ועונה במהירות שכן מדובר בבעיות רפואיות. ומכיוון שכך אשאל שא שאלה שאולי לא השטח שלך. איזה בעיות או מחלות שוללת בדיקת פונדוס קרקעית העיניים לשלול? תודה

30/07/2013 | 09:11 | מאת: גלית

30/07/2013 | 09:42 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

בדיקת פונדוס בודקת מגוון פרמטרים בתוך העין- מראה עצב הראיה (ענייני גלאוקומה, לחץ תוך גולגולתי, דלקות אוטואימוניות...) מראה כלי הדם (שינויי יתר לחץ דם, שינויי סוכרת) מצב הרישתית (למשל ענייני ניוון מקולרי גילי) חיפוש אחרי "נקודות חן", חיפוש גידולים,.... לכן- כפי שנשאלה השאלה- אי אפשר לענות.

מנהל פורום רפואת משפחה