אוסטיפורוזיס

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

29/07/2013 | 16:10 | מאת: נאוה

שלום רב, אני בת 66 עשיתי אתמול בדיקה לצפיפות העצם והתוצאה היתה בחוט השידרה מינוס 2.7 ובירך מינוס 2.3 לקחתי אקטונל פעם בחודש והפסקתי לקחת .רופא השיניים אמר לי שאסור לקחת אקטונל חצי שנה ורק אחרי זה אוכל להתחיל בטיפולים. האם ידוע לך על כדור אחר שאפשר לקחת לעת עתה עד שאסיים את טיפולי השיניים?אני לוקחת פעמיים ביום ויטמין די 8 טיפות ביום וקלציום פעמיים ביום. אודה לך על תשובתך. אודה לך על תשובתך.

29/07/2013 | 16:16 | מאת: נאוה

סליחה אני לוקחת פעם ביום 8 טיפות ויטמין D ופעמיים ביום קלציום.

29/07/2013 | 22:07 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

1. בגיל 66 קצב איבוד העצם הוא פחות ממה שהיה לפני 10 שנים, כך שהזמן שנמדד במספר חודשים פחות קריטי. 2. המניעה הכי חשובה לשברים היא- לא ליפול. לכן- משקל גוף תקין, פעילות גופנית יום יומית כולל מה שנקרא "התעמלות בונה עצם" שזה בעצם פעולות כוח של השרירים, התעמלות לקואורדינציה, יתרמו כולם למניעת נפיחות. 3. וימין D תקין תורם גם לפעולה תקינה של השרירים ויחד עם הסידן תורם לשמירה על מסת העצם. 4. את יכולה להעזר בייעוץ של מרפאה אנדוקרינית/ מרפאת עצם מטבולית/ רופא המשפחה לגבי טיפולים נוספים- איני יודע מה הרקע הבריאותי שלך ומה גורמים מגבילים אפשריים יש לטיפולים אחרים.

מנהל פורום רפואת משפחה