סינוסיטיס

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

28/07/2013 | 17:11 | מאת: אני

הי אני בשבוע 30 וכבר 6 ימים כאבי גרון שיעול ליחה מרובה ומשטח גרון מהיר שלילי. אין חום בכלל. בעקבות השיעןל ביומיים אחרונים יש לי כאבי ראש שאני מקנחת. עכשיו חזרתי מהרןפא. והסתכלה בגרון ואמרה ישר שזה סינוסיטיס כי ראתה שנזלת יורדת לגרון. אני מעדיפה לא לקלת אנטיביוטיקה היוץ ואני ללא חופ תןדה לאל ויכולה לסבול את המצב אני גם מאוד צרודה. האם ניתן עוד לחכותכמה ימים? ועוד שאלה שממש מטרידה אותי האם חס וחלילה סינוסיטיס קשור לסי אמ וי? אין לי נוגדנים. תודה

28/07/2013 | 18:14 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

1. ייתכן ויש ליחה סמיכה, ייתכן ויש כאב עקב גודש, ממש לא בהכרח שיש דלקת. 2. גם אני מעדיף ללא אנטיביוטיקה, גם לא בהריון. הרבה פעמים משתמש בטיפות אף+ מוקוליט לריכוך הליחה+ חימום מקומי+ שתיה מרובה. 3. CMV אינו הוירוס השכיח בהצטננויות כאלו.

מנהל פורום רפואת משפחה