בדיקת אונט'

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

28/07/2013 | 13:01 | מאת: ג'ינה

שלום, לאחרונה ביצעת א.ס. כליות מאחר ואני במעקב בעבר עברתי מס' ריסוקים בשני הכליות. להלן תושבת א.ס. במצד ימין אין עדיות לאבנים. בקוטב עחיון הודגמו שני מוקדים אקוגנים מעוגלים עד מידה של 10-13 מ"מ. הממצאים מתאימים ל AML. משמואל הודגמו שמי מוקדים מסויידים המתאימים לאבנים. אחד בגביע התחתון במידה של כ-8 מ"מ. השני במידה של כ-6 מ"מ בגביעה אמצעי. פרט לכך תהליך נוזלית באגו הכליה המתאים ל PERI-PELVIC CYS במידה של כ-3.1ס"מ. אשמח לקבל תשובה לגבי האבנים שנמצאו האם מצריך טיפול? לגבי תהליך נוזלית באגו הגליה מה המשמעות? תודה

28/07/2013 | 15:49 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

1. אבנים בקוטר שציינת בכיליה בדרך כלל לא דורשות התערבות. 2. ציסטות הן בד"כ ממצא בבדיקה ללא משמעות קלינית או צורך להתערב. זה רק בהסתמך על מה שכתבת, בלי להכיר המצב הספציפי שלך

מנהל פורום רפואת משפחה