חשיפה לכספית?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

25/07/2013 | 21:42 | מאת: :-)

שלום ד"ר. אתמול נשברה לי נורת ניאון חסכונית בשירותים בעת החלפת נורה שהתקלקלה. ברוב טיפשותי ניקיתי בידי את השברים וגם הרחתי את היד כי הרגשתי משהו נוזלי עליה...היום הבנתי שהנורות הללו מכילות כספית. האם אני צריך להיבדק?

28/07/2013 | 07:41 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

אין לך מה להבדק והיכן מחשיפה בודדת כזו למיטב ידעתי. עיקר הסכנה היא מאדי כספית כשהנורה חמה. סימנים עלולים להופיע גם תקופה ארוכה מאוד אחרי השימוש, ואיני יודע מה תעשה עם בדיקה, אפילו אם יש. כלל איני בטוח שמה שהרחת זה כספית. לא ידוע לי שלמתכת זו יש ריח.

מנהל פורום רפואת משפחה