ירידת בטא

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

25/07/2013 | 19:43 | מאת: אורטלי

היי. אני ארבעה שבועות אחרי הפלה טבעית בשבוע 7 ללא דופק עובר. לפני שבוע עשיתי בדיקת דם והבטא התפסאה hcg b מתחת ל 2. הדאלה מתי יגיע המחזור? למיטב הבנתי ישר אחרי ירידת הבטא מגיע המחזור. האם אני בהריון שוב? כי אנחנו כרגע לא שומרים. ושאלה שנייה - מתי אפשר לראות בבדיקת דם הריון. כמה זמן לאחר ההפריה ניתן לראות עלייה?

28/07/2013 | 07:33 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

1. איני יודע מתי יגיע המחזור. אני רק רופא, לא נביא, ואי אפשר לחזות זאת בצורה מדוייקת. זה הטבע, לא מתמטיקה. 2. אם את מעוניינת בהריון נוסף מיידי, תמשיכי לא לשמור, ומה שיגיע יגיע. 3. מקובל להמתין לאיחור בווסת ולא למדוד מספר ימים מהביוץ/ הפריה על מנת למדוד בטא. הסבלנות משתלמת. אם מקדימים מדי- לא יודעים מה לעשות עם תשובה גבולית. 4. אם לא תקבלי מחזור ותרגישי סימני הריון, חכי שבועיים-שלשה ואז תעשי הבדיקה.

מנהל פורום רפואת משפחה