חום בלתי מוסבר

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

24/07/2013 | 15:44 | מאת: שלי

שלום, מזה חודשיים אני מעלה חום לסירוגין, בהתחלה החום היה כארבעה חמישה ימים וכעת הוא חולף לאחר יום אחד אך מופיעה כל שבוע עם חולשה. אני מאו דעייםה ומותשת, הבדיקות דם לא מראות על משהו חריג, מה זה יכול להיות?

25/07/2013 | 07:48 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

הרופא המטפל צריך לנהל את הבירור, כשתחילה בודקים את הדברים השכיחים ומשם ממשיכים לפחות שכיחים, כל זה על בסיס תישאול מדוייק ומפורט של ההיסטוריה ובדיקה גופנית מפורטת. גיל, מין, רקע בריאותי, מחלות, תרופות, תעסוקה, תחביבים, מה קרה או השתנה בחיים לפני חודשיים, נסיעה לחו"ל, במיוחד לעולם השלישי, ביקור במערות, לינה בשדה, צריכת מזון לא רגיל (חלב עיזים לא מפוסטר למשל), ירידה במשקל, שינוי בתיאבון, ביציאות, בשתן, פצעים, פריחה, ביות פרקים...... כפי שאפשר לראות יש יריעה רחבה מאוד לבירור. כדאי לנהל יומן חום, למדוד כל יום פעמיים ביום חום, ולתעד.

מנהל פורום רפואת משפחה