נדרשת הכוונה דחופה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

19/07/2013 | 10:08 | מאת: אמא מוטרדת

שלום רב, הבן חייל הביא תוצאות בדיקה מלפני 5 שבועות בהן ארתרוציטים בשתן כללית -250, rbc במיקרוסקופיה 6-8. כל יתר הפרמטרים של שתן כללית תקנים : ליקוציטים, ניטריט, חלבון, גלוקז, קטונים, בילירובין - שליליים. Ph 6. Sg1.024. מאחר ונמצא בקורס קשה הכולל בעיקר עומס לימודי מטורף, לחץ ומתח ופחות פיסי, לא אוכל כמעט, ישן מעט, ירד משמעותית במשקל ולא ראה רופא שקיבל את התוצאות והתייחס אליהן. עכשיו לאחר שקיבל את התוצאות ודרש רופא , נקבע תור דחוף ליום א לרופא הכללי בבהד. אבקש הכוונתכם אילו בדיקות הכרחיות להמשך הברור ומידת דחיפותן כדי שנדע שלא נופל שוב בין הכסאות. תודה.

19/07/2013 | 11:04 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

אף רופא לדעתי לא יתייחס לבדיקת שתן מלפני חמישה שבועות, אלא יבקש בדיקה חוזרת (אפשר בקלות לעשות בדיקת שתן בסטיק) ומן הסתם גם בדיקת דם לתפקודי כיליה. הדבר העיקרי שאני הייתי עושה עם בנך זה לשבת איתו, לתחקר אותו בצורה מפורטת מה יש לו, מה מרגיש, מה עובר ומנסה להבין אם הכל זה תולדה של הקורס המתיש, או שיש משהו שלו שהקורס רק הציף אותו למעלה. אין שום קורס שווה לדפוק את הבריאות בשבילו, הגם שברור שיש מצבים הפוגעים בבריאות ועושים אותם.

מנהל פורום רפואת משפחה