שחיה בבריכה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

17/07/2013 | 10:14 | מאת: דינה

שלום דוקטור אני שוחה כבר חודש יום יום בבריכה 40 דקות שתי שאלות יש לי בבקשה האם זה מספיק מבחינת כושר? האם הבריכה עלולה להדביק בכל מיני מחלות אתמול במקרה שמעתי איזה רופא שאמר בחדר כושר שהוא נכנס לבריכה אנשים משתינים ונוטלים כל מיני תרופןת שיוצאות בשתן הוא הבהיל אותי מאוד האם הכלור לא מונע תודה דוקטור אני מאוד נעזרת בתשובות שאתה פה נותן כל הכבוד לך על הסבלנות תהיה בריא ומאושר

17/07/2013 | 13:46 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

מספיק למי? איני יודע דבר עלייך- גיל? מצב בריאות? מחלות? כושר קודם? מה הציפיה שלך מ"בניית כושר"? מה סגנון השחיה שלך? מה קצב השחיה שלך? לאיזה דופק את מגיעה?..... לגבי מחלות. השאלה אינה אם אפשר להדבק- כי התשובה היא כן. אפשר להדבק. השאלה היא עד כמה את רוצה לחיות בבועה מוגנת- לא לנסוע באוטובוס או לטוס במטוס, לא לנגוע בידיות דלתות או כפתורי מעלית, לא לנגוע במקשי בנקט, לא לעמוד בתור בסופרמרקט.... נושא השתן והתרופות נראה לי די מופרך, אבל אין לי שום דרך לאשר או לשלול.

מנהל פורום רפואת משפחה