צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

11/07/2013 | 21:58 | מאת: מיכל

שלום אני בחורה בת 47 ועשיתי בדיקת שתן באפריל שיצאה תקינה אבל ה-Urine Culture יצאה עם תוצאה של צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים. עשיתי בדיקה חוזרת בסוף יוני והתוצאה לא השתנתה. רציתי לדעת אם זה משהו שאני צריכה להיות מוטרדת לגביו או שאני יכולה להיות רגועה. אני מאד חרדתית. לציין שהיתה לי הפרשה חומה מהנרתיק במהלך החודש לא באופן קבוע. ואין לי תופעות לוואי כלשהן. אודה מאד לתשובה מהירה. תודה רבה

11/07/2013 | 23:59 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

לא הבנתי מדוע עשית שתי בדיקות שתן. לא כתבת כלל מה היו הנסיבות צמיחה מעורבת מצביעה בד,כ על לקיחה לא נקיה של הדגימה לתרבית אם אין שום סבל, לא הייתי מתעסק עם זה בכלל. לגבי ההפרשות כדאי לקבל ייעוץ של רופא הנשים שלך.

מנהל פורום רפואת משפחה