צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

11/07/2013 | 17:46 | מאת: יובל

שלום, יש לי תסמינים של דלקת בשתן , עשיתי 2 בדיקות ושתיהם יצאו : צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים. והשתן הכללי תקין. הרופא אמר לקחת אנטיביוטיקה אבל לא ברור אם יש דלקת. אני מרגישה שהרופא רק מחסה את עצמו, למה לקחת אנטיביוטיקה אם לא ברור? האם צריך אנטיביוטיקה במצב כזה?

11/07/2013 | 23:31 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

צמיחה מעורבת מצביעה על לקיחה לא נקיה של התרבית אם אין צמיחה ברורה ואם את צעירה ובריאה, אין הכרח לקחת אנטיביוטיקה מאחר ולא כתבת דבר על עצמך- איני יכול לומר יותר

12/07/2013 | 18:01 | מאת: יובל

תודה. הוא הביא לי מונורול. אני מבינה שזו אנטיביוטיקה ממש קלילה נכון?

מנהל פורום רפואת משפחה