"מחסור במיצי קיבה"

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

11/07/2013 | 14:26 | מאת: דרור

שאלתי היא האם ברפואה הקונבנציונלית יש אבחון כזה שנקרא "מחסור במיצי קיבה" , או שרק הנטורפיסטים מטפלים בזה? כי כל הסימפטומים של הבעיה הזאת מופיעים בי והייתי אצל רופא גסטרו והוא לא דבר איתי בכלל על הבעיה הזאת לכן חשבתי שבכלל זה לא מונח ברפואה הקונ'.

11/07/2013 | 14:49 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

בהחלט יש מצב כזה ששמו מופיע לעיל, או בלטינית- Achlorhydria זה מצב שנובע משינויים ברירית הקיבה, שמפרישה פחות או לא מפרישה חומצה, שזה בעצם מה שאתה מכנה "מיצי הקיבה". http://en.wikipedia.org/wiki/Achlorhydria בהחלט ייתכן שבמקצוע המכונה נטורופתיה יש מונח כזה, רק שלא חייב להיות שאכן מדובר על אותו מצב, למרות שזה ייתכן. צריך לזכור לא לבלבל בין שם של דבר למהות, כי אנשים שונים יכולים לכנות באותו שם מצבים שונים (למשל סחרחורת) או לתת שמות שונים לאותו מצב- למשל גבר לא מגולח יכול להיות מוזנח בעיני אחת וחתיך בעיני אחרת.

מנהל פורום רפואת משפחה