sepsis

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

03/10/1999 | 23:58 | מאת: n

מהי מחלת הספסיס מעבר למחלה זיהומית

17/10/1999 | 23:08 | מאת: ד"ר רוז'ה מחישם

לידידי היקר סובחי מה אתה שואל את השאלות האלה אם אתה לומד אצלי וכידוע לך אני הייתי בעבר עורך דין אבל לפני זה הייתי מנתח בבית חולים ואתה יכול לשאול אותי כל שאלה על כך בזמן 40 דקות השיעור שלך

07/07/2002 | 14:55 | מאת: א

Cisapride דירפאסיצ .לוכיעה תכרעמ תויתעונת לע העיפשמה הפורת איה דירפאסיצ תועצמאב תאז ,הביקהו טשווה לש המידק העונתה תא הריבגמ איה תוצווכתה תרבגהו יעמה ןפודב ןילוכליטצא לש רורחשה תרבגה םילבוסה םילוחב לופיטל תנתינ הפורתה .ךכ בקע רירשה רזחה" תלחמ בקע ,הלילה תועשב רקיעב ,תברצ לש םינימסתמ םהב םיבצמב לופיטל וז הפורתב םישמתשמ ,ףסונב ."טשו הביק ,תרכוס ילוחב ,המגודל ,ריהמ קיפסמ תנקורתמ הניא הביקה .לוכיעה תכרעמ יבצעב תועגופה םיבצע תולחמבו תופורת תומש (heartburn) תברצ doSearch.asp?usage=67 Prepulsid דיסלופרפ הפורתה תליטנ ןפוא .ףיחרת ,תוילבט הליטנ ןמזו תורידת .הנישה ינפלו לכואה ינפל תוקד 15-30 ,םויב םימעפ 1-4 ןונימה חווט .םויב ג"מ 10-40 העפשהה תליחת .תוקד 15-30 העפשהה ךשמ .תועש 6-10 הנוזת .תולבגה ןיא ןוסחיא ,שביו רירק םוקמב רוגס לכימב רומשל רוא ינפמ ןגהל .םידלי לש םדי גשיהמ קחרה החכשנש הנמ .ליגרכ האבה הנמה תא חק הפורתה תקספה םילולע םינימסתה ,אפורב ץעוויהל ילב הפורתה תא קיספהל ןיא .רוזחל ףדוע ןונימ םיניחבמ םא ךא .גיאדהל הכירצ הניא תירקמ תפדוע הנמ עדייל שי ,הלודג תפדוע הנמ החקלנ םא וא ,םידחוימ םינימסתב .אפורה תא ןוירה תיברימה הנמהמ 12 יפ תונמב םייח ילעבב םירבועב העיגפל תויודע שי אלא תחקל ןיא .החכוה אל ןוירהב שומישה תוחיטב .םדא ינבב תלבוקמה (C) דואמ ינויח ךרוצ שי םא הקנה הל הנייהתש ריבס אל םיליגר םינונימב ךא ,םא בלחל תרבוע הפורתה .קוניתה לע תוילילש תועפשה םידליו תוקונית אל הנש 18 ליג תחתמ םיריעצבו םידליב שומישה תוחיטב .אפורב ץעוויהל ץלמומ .העבקנ םישישק .תודחוימ תויעב ןיא הגיהנ ,העיפשמ הפורתה דציכ םידמולש דע הגיהנמ ענמיהל שי .שוטשטל םורגל הלולע וז הפורתש ןוויכ לוהוכלא הלחמה תא רימחהל יושע לוהוכלא ךא ,תודחוימ תויעב ןיא .וז הפורת תנתינ הרובע אפורל חוודל בושח תורחא תופורת תליטנ דבכ תלחמ הילכ תלחמ לוכיעה יכרדב הלחמ תוירשפא יאוול תועפות תועפות .םילוחה בור ידי-לע בטיה לבסנ דירפאסיצ .לוכיעה תכרעמב ןה רתויב תויתועמשמה יאוולה ךשוממ שומיש תעפשה 12 דע) תועובש רפסמל ללכ-ךרדב ןתינ דירפאסיצ .רתוי ךשוממ שומיש לש תועפשהה תועודי אל .(תועובש תויתפורת ןיב תובוגת ,לוזאנוקולפ ,ןודוזאפנ ,ןיצימורתירא ,ןיצימורתיראלק :ריבאנוטיר ,ריבאנידניא ,לוזאנוקוטק ,לוזאנוקארטיא בצק תערפהלו םדב דירפאסיצ תומרב היילעל תומרוג הלא תופורת .בלב תנכוסמ ;דימאניאקורפו ןידיניכ ומכ ,בלה בצקב תוערפה ידגונ תודגונ תופורת ;ןיליטפירטימא ומכ ןואכיד תודגונ תופורת הלא תופורת ןתמ :לוזימטסא ;םיניזאיתונפה תצובקמ הזוכיספ .בלה בצקב תורידס-יאל ןוכיסה תא ריבגהל לולע דירפאסיצ םע .דירפאסיצ לש העפשהב הדירי ןכתית :תויגרנילוכיטנא תופורת ומכ ,סדייאב לופיטל תופורת ,H2 ימסוח גוסמ הצמוח ידגונ .םדב דירפאסיצ תומרב היילע ןכתית :ריבאנוטירו ריבאנידניא תכרעמ ךרד ןידיטינאר לש הגיפסה תוריהמב הרבגה :ןידיטינאר .םדב דירפאסיצ תומר לע העפשה אלל לוכיעה שי .םדב דירפאסיצ תומרב היילעל םורגל לולע :תוילוכשא ץימ .בולישה ןמ ענמיהל דירפאסיצ ידי-לע תמרגנה הביקה ןוקיר תוריהמ :תיללכ הרעה ךכ םושמ .תובר תופורת לש הגיפסה בצקב יונישל םורגל הלוכי ןוכיס תולעב תופורת ןתוא לש רקיעב ,םדב תומר קודבל שי .תוליערל םורגל תופורת לש העפשהה תא ריבגהל לולע דירפאסיצ :השירק ידגונ .ןונימה תא םיאתהל שי .םדה תשירק לע ולא לש העפשהה תא תיחפהל תולולע :תוריצעל תומרוגה תופורת .דירפאסיצ שאר באכ לושלש שוטשט ןטבב םייתיווע םיבאכ

מנהל פורום רפואת משפחה