הגיינת הפה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

02/07/2013 | 15:17 | מאת: דורין

שלום לדוקטור הנחמד:-).רציתי לשאול.1אם אני לא צחצחתי שיניים מעולם אולי רק פעם ב מה הנזקים שיכולים להיות?אני מפחדת..אם אני אתחיל לצחצח זה יהיה בסדר עכשיו?אני בת 24ונגעלת מהמשחת שיניים.

03/07/2013 | 07:46 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

הנזק הוא זיהומים בשיניים, חניכיים, ואולי השפעה סיסטמית על דלקת כרונית. אם תתחילי לצחצח עכשיו זה לגיטימי החלק הכי חשוב הוא עצם הצחצוח המכני ולאו דווקא משחת השיניים, כך שהאמירה שאת נגעלת ממנה זו ממש לא סיבה שלא לצחצח שיניים את יכולה בעזרת היפנוזה פשוטה לסיים את קטע ההגעלות ממשחת שיניים.

מנהל פורום רפואת משפחה