קשור לסכרת

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

13/06/2013 | 23:43 | מאת: דן

שלום אני בן 65 מרגיש שהעיכול נעשה איטי , הן בהסתכלות על מה יצא - בהשוואה למתי נאכל ,והן בצורך היציאה לעוד אוכל כדי לצאת. יום לפני בדיקות דם שהתמהמה היציאה , אחרי יומיים שלא היתה יציאה . אכלתי ואכלתי בין היתר הרבה הרבה פירות אחה"צ ובערב לפני השינה שהתמהמה היציאה :עוד תבנית בתנור של 3 תפוחי אדמה צלויים 3 בטטתות 3 סלקים טחינה ירקות וכו.ומיד היתה יציאה. ולמחרת בבוקר בבדיקת הדם התוצאות סוכר- 115????? שבשנים האחרונות בין 70 ל90 בצום.שערב קודם לבדיקות אכלתי רק הרבה פירות לפני שינה. האם גם הלבלב מתחיל להאיט ? 2) או בגלל שהצטברה כמות ענקית של אוכל שהתחילה להתעכל ונעצרה בשינה?והצום של לילה לא באמת צום נכון. ולכן התוצאה 115 ? או3)שבטטה תפוח אדמה וסלק צלויים בתנור גליקמיים יותר מפירות ואגוזים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
14/06/2013 | 13:12 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

1. איני חושב שהטיפול שבחרת להעמיס אוכל הוא הטיפול הנכון לעצירות/ האטה בעיכול. 2. העמסת יתר של אוכל יכולה להשפיע על הסוכר, אך ם חלפו 8 שעות מהאכילה האחרונה לבדיקה, הסוכר היה צריך להיות תקין. 3. אם אתה נמצא במצב לא בריא/ תקין/ רגיל- תדחה בדיקות. אין שום סיבה לעשות בדיקה כשאתה בלחץ כזה, ואחר כך בלחץ מהתשובות. 4. איני יכול לדעת אם הלבלב שלך התחיל להאיט רק מתוך הנתונים שהבאת. אם בבדיקה חזורת- בלי העמסת אוכל ובלי לחץ הסוכר בצום שוב >100, תעשה בדיקת העמסת סוכר ותדע. 5. כן- לפירות יש אינדקס גליקמי גבוה יותר משל בטטה למשל.

מנהל פורום רפואת משפחה