סחרחורת ונפילה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

06/06/2013 | 17:02 | מאת: יוסי

שלום! קמתי מכסא לאחר ישיבה ממושכת, התמתחתי (ישרתי ידיים מאחורי הראש כלפי מעלה) וסובבתי את פלג הגוף העליון במהירות ימינה ושמאלה תוך כדי ההתמתחות. מיד הרגשתי סחרחורת, התכופפתי ונשענתי על השולחן בשתי ידיים. בשניות הבאות לא ראיתי כלום, הכל היה מעורפל כאילו אני בתוך ענן סמיך מאוד מאוד. כשחזרתי למיקוד וחזרתי לראות ולהרגיש באופן צלול, מצאתי את עצמי שוכב על הגב בין הכסא והשולחן. אני מניח שזה לקח שניות ספורות. כשקמתי, הרגשתי כאב ראש קל, כמעט בלתי מורגש. הערות: 1. כבר קרה לי בעבר במקרים נדירים שבהם קמתי בפתאומיות ובמהירות מישיבה ממושכת שקיבלתי סחרחורת מסויימת. אבל לא נפלתי. זה היה חלש הרבה יותר. 2. לפני 8 ולפני 10 שנים קרו לי מקרים דומים, אם כי לא לאחר קימה מכסא אלא במהלך עמידה. 3. אני בחור בן 26, בריא מאוד ובכושר. חוץ משלושת המקרים הללו (היום ושני המקרים לפני שנים) לא סבלתי מהתמוטטויות וכו'. לכן אני שואל האם אני צריך ללכת לבדיקות כלליות או שזה טבעי שאחרי קימה מהירה מישיבה ממושכת, בעיקר התמתחות נמרצת וסחרור של הגוף, יגרמו לתופעה הזו?

06/06/2013 | 23:28 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

האירוע הזה ממש לא נדיר הכי סביר שיש ירידת לחץ דם פתאומית, מגיע פחות דם למוח ואז יש לך התרעה בצורת סחרחורת/ חולשה/ שחור מול העיניים. בדכ בירור לא תורם כלום, איני יודע במקרה שלך גש לרופא המטפל להתייעץ אפשר למדוד ל.ד בשכיבה של 20 דקות ואז בקימה מהירה ולראות אם ישירדה של יותר מ-20 ממ' כספית

07/06/2013 | 02:05 | מאת: יוסי

מנהל פורום רפואת משפחה