פוליארטריטיס בפעוטה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

02/05/2013 | 09:24 | מאת: יפה

שלום! יש לי ילדה בת שלוש וחצי, אספתי אותה מהגן כשהבירכיים שלה נפוחות, אדומות וחמות, היא לא יכלה ללכת, לקפל, לדרוך, או לגעת בבירכיים. הגענו למיון ואובחן אצלה פוליאטריטיס.. הייתי רוצה לדעת מה בדיוק המחלה הזו, תופעות לוואי, השלכות בעתיד, אופן הטיפול, האם זה תורשתי והאם זה חוזר?? אני לא מקבלת כאן תשובות ברורות ובאינטרנט התיאור על המחלה הוא שונה ממה שמופיע אצלה. תודה רבה

02/05/2013 | 09:58 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

פוליארטריטיס אינו אבחנה של מחלה אלא רק תיאור של מצב. פירוש המונח הוא דלקת במספר פרקים. איני יודע מה האתיולוגיה= הגורם, מה האחנה המדוייקת, מה הממצאים בבדיקות מעבדה. חובת הרופאים במיון לתת לך הסבר מניח את הדעת, אם לא עונים בקשי לדבר עם מנהל המיון--> מנהל בית החולים. יש לך את רופא המשפחה/ ילדים שלכם. לא אוכל לענות לך מרחוק, כשאין אבחנה בכלל.

מנהל פורום רפואת משפחה