קקי תקוע

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

23/01/2013 | 14:12 | מאת: עדן

שלום אני עושה צואה כמו תמיד אבל מרגישה שכבר כמה ימים כל פעם אחרי הצואה בבוקר ובכלל אפילו בשגרה היומיומית יש כאילו משהו תקוע זה יכול להיות שיוצא הרבה צואה ונשאר עוד משהו יבש שלא יצא חס וחלילה? מה זה יתכן ואיך ניתן להוציא? אוכלת המון פירות ירקות הרבה אפונה עדשים אבל משתמשת גם באורז ובננות שידועי הקשאה של הצואה מה אפשר לעשות והאים מכיר תופעה זו תודה

23/01/2013 | 21:32 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

ללכת לרופא להבדק יש דבר שנקרא טנזמוס- זה תחושה כאילו עדיין יש משהו שלא יצא רק בדיקה ידנית (עם האצבע בפי הטבעת) תוכל לומר אם יש משהו חריג או לא

23/01/2013 | 22:44 | מאת: טנזמוס

מה זה הטנזמוס איך מטפלים בזה? אני יכולה לבד להכניס את האצבע? זה בעצם תחושה שמשהו לא יצא שנובעת ממשהו רפואי ? למרו תשאתה עושה צואה רגילה גם אם פעם ביומיים אבל עכשיו נראה כאילו כל היום משהו תקוע? יש אולי מזון שיוכל להועיל להוציא? תודה

מנהל פורום רפואת משפחה