פעילות גופנית ותשישות

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

19/08/2012 | 03:03 | מאת: יונית

שלום ד"ר, מזה כשנתיים אני מתמידה בפעילות גופנית בחדר כושר, כ-3 פעמים בשבוע, שעה בכל פעם. הבעיה היא שבשבועות האחרונים, אולי אפילו חודשיים, יש לי פחות כוח. אני ממשיכה להתעמל, פעמיים בשבוע, ויש לי את תחושת הסיפוק בסיומו של האימון. רק שאח"כ, אני תשושה מהרגיל. האם תופעה זו אמורה לחלוף מאליה, או שאני צריכה לעשות משהו? בת 30, בריאה, משקל תקין. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
19/08/2012 | 05:27 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

אני נתקל הרבה ב"עייפת קיץ" והסיפור חוזר על עצמו- האדם נשבע לי שלא שינה כלום ממנהגיו, אוכל טוב, ישן טוב, ועייף. מאחר ועל מנת לענות לך בצורה אחראית, צריך לשאול אותך 100 שאלות, לבדוק אותך בדיקה גופנית, ואולי להוסיף גם בדיקת מעבדה- זה מעבר למה שאפשר לענות דרך הרשת ותצטרכי להגיע לרופא המטפל לבדוק הנושא. אני מניח שאם את מול המחשב בשעה כזו, את לא ישנה 8 שעות רצופות.

19/08/2012 | 11:26 | מאת: יונית

תודה רבה על תשובתך. על אילו שאלות עלי לענות כדי לקבל את התמונה המלאה? האם זה נחוץ ללכת לרופא? אני לא ישנה שמונה שעות בלילה אלא 6-7 שעות בממוצע.

מנהל פורום רפואת משפחה