האם יש הבדל בין שומן רווי צמחי ובין שומן רווי מהחי

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

14/04/2002 | 21:30 | מאת: רפי

שלום רב ד"ר. אני שומר באדיקות רבה על רמת הLDL וה HDL . בפעם האחרונה אמר לי רופא המשפחה שיש להקפיד גם על מינימום צריכה של שומן רווי. אגב איני שמן. הבדיקה האחרונה שלי הראתה 230 מגאחוז טוטאל ו115 מגאחוז של LDL. וזאת לאחר ירידה דרסטית שהתקבלה לאחר דיאטה מתאימה והליכה ספורטיבית יומיומית. שאלתי: האם יש הבדל בנזק שגורם השומן הרווי אם הוא מגיע מן הצומח ולא מן החי? האם יש סיבה שלא אוכל אבוקדו או בוטנים כי יש להם רמת שומן רווי גבוהה - בהשוואה לאכילת בשר או עוף עם אותה כמות נומינלית של שומן רווי? כלומר: האם משנה מהו מקורו של השומן הרווי? או שהרווי בהיותו שכזה מסוכן תמיד מעל כמות מסויימת? אגב, כמה ג' אפשר לצרוך ביום ולהיות On the safe side ? אשמח מאד לתשובה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
15/04/2002 | 23:40 | מאת: ד"ר יעל הס

לצערי אני ממש לא טובה בערכים תזונתיים וקשה לי להגיד לך כמה מותר לצרוך. ההגיון הבריא שלי אומר, שלמרות ששומן רווי אינו רצוי לא מן החי ולא מן הצומח, הרי שבשומן מן הצומח אתה גם מרוויח את הויטמינים והמינרלים שנמצאים בפרי אותו אתה אוכל כמו בבוטנים ובאבוקדו, ולכן הם עדיפים בהרבה על שומן רווי מן החי. אם אתה מעוניין בתשובה מפורטת, נסה את פורום תזונה ודיאטה

16/04/2002 | 07:49 | מאת: רפי

חן חן ד"ר הס.

מנהל פורום רפואת משפחה