נזקים לאיברים פנימיים

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

30/09/1999 | 17:07 | מאת: חיילת

האם יכולים להגרם נזקים לאיברים הפנימיים (במיוחד לרחם) אם נוסעים בשטח ברכבים צבאיים ?

02/10/1999 | 15:20 | מאת: ד"ר בר

לחיילת השואלת, שלום רב באופן כללי ניתן לומר שהאיברים הפנימיים שבגוף האדם, "מוגנים" יחסית מטלטלות וזעזועי הנסיעות בדרכים. כמובן, שיש להתייחס לכל מקרה לגופו - דהיינו: מידת הטלטלה ו/או הזעזוע לגוף וכן לאדם הספציפי בו מדובר. נזקים לאיברים פנימיים , ובעיקר לשאלתך בנוגע לרחם - לא-שכיחים, מלבד למשל מצב של הריון ( וגם אז מדובר בהריון רק בסוג הריון שבסיכון בעיקר ) שזעזוע רציני ברכב עלול להוות סיבה לבדיקת מצב ההריון ומצב העובר. לדעתי, אינך אמורה לדאוג מנסיעה בשטח עם רכב צבאי - אא"כ קיימת סיבה מיוחדת לכך, כפי שצויין לעיל. וכדי להירגע - פני לרופא היחידה אם קיים אצלך לחשש כלשהוא, היבדקי במרפאה וכולי תקווה שהדאגה תתפוגג, ואולי אפילו תהני מנסיעות בשטח עם רכב צבאי... בהצלחה בשירות הצבאי והרבה בריאות ד"ר חיים בר

03/10/1999 | 17:35 | מאת: חיילת

תודה, הרגעת אותי... חיילת.

מנהל פורום רפואת משפחה