עייפות לא מוסברת
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
אני בת 31, בריאה באופן כללי. יש לי תת פעילות בבלוטת התריס, אבל אני מאוזנת כרגע. ובכל זאת, כבר חודשים שיש לי עייפות בלתי מוסברת, בכל שעות היום, ובחילות ללא הקאה. בדיקות הדם השגרתיות יצאו בסדר (לא בדק לי B12 משום מה), ובמסגרת הבירורים הרופא שלי חושב שאולי יש לי הפרעות בשינה, מה שרופא א.א.ג. כינה דום נשימתי לילי. הם שלחו אותי לבדיקה למרות שאין שום סיבה מיוחדת לחשוד בזה - אני לא נוחרת, אין בעיה נשימתית, לא מעשנת ולא שמנה. האם תוכלו לומר ל מהם הסימפטומים של דום נשימתי שכזה, כדי שאוכל לבחון האם בכלל יש לי אותם, כי נראה לי שזה לא הכיוון. מה הייתם מציעים לי לבדוק? אני כבר די מיואשת, כל הזמן חסרת אנרגיה, מטופלת פסיכולוגית מסיבות אחרות וזה כנראה לא דיכאון. דרך אגב, אני לא יודעת מה קשור אז אני כותבת הכל - יש לי גם נשירה, סחרחורות קלות וטישטוש קל, אבל כל הזמן, קושי להתרכז, המחזור החודשי התקצר בכמעט יומיים (למרות שאני כבר שנים עם אותן גלולות ולו"ז קבוע) וגם נעשה ממש חלש. מה קורה פה? תודה, ענבל.
לפעמים, גם כשהבלוטה לכאורה "מאוזנת" יש צורך בתוספת של קצת יותר אלטרוקסין בשביל להרגיש ממש טוב (יש לי מטופלת כזו עם תלונות דומות). בד"כ - כשמתלוננים על עייפות - נוטים לבצע בירור מקיף כולל המון המון בדיקות דם ובסוף לא מוצאים שום דבר בעייתי, כך שלדעתי ומנסיוני אין מקום לבירור אינסופי. לגבי דום נשימה בשינה - זו בד"כ הפרעה בשינה שנפוצה יותר אצל מעשנים ושמנים, אך יכולה גם להופיע אצל אחרים. היא מתבטאת בהפסקת נשימה בזמן השינה - דבר שיכול להמשך מספר שניות, ולאחר מכן הנשימה מתחדשת. בזמן השינה זה יכול להתבטא כנחירות, אבל לא בהכרח. בשעות העירנות, בגלל שהשינה היתה בעייתית והיה חסר זמני באספקת חמצן לגוף, ישנה עייפות גדולה ולעיתים נטיה "לנקר" שעלולה להיות מסוכנת. לגבי נשירת שיער - האם נבדקה רמת ברזל בגוף ? לעיתים חסר בברזל (או רמת פריטין נמוכה) יכולים להסביר עייפות וכן נשירת שיער. מקווה שזה עוזר לך קצת "לסדר" את העיניינים.
שלום ד"ר הס ותודה על המידע. ההמוגלובין שלי בסדר - זה עונה על הברזל? האם ייתכן שיש בעיה ב- B12? ואם העייפות היא כתוצאה מבעיה בזמן השינה - איך זה יכול להסביר בחילות וטישטוש במשך היום (עייפות אני מבינה)? תודה לך, ענבל.