תוצאות בדיקת התרוקנות קיבה-מיפוי

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

16/11/2011 | 17:42 | מאת: א666

שלום, אני בת 28 וסובלת מזה כ-10 שנים מהפרעות במערכת העיכול: "דקירות" בקיבה, צרבות מידי פעם, תחושת שובע מוקדמת לפעמים ושלשולים לעיתים... הקיבה תמיד היתה מטרד והיא עדיין (למשל אי אפשר לשכב במיטה לאחר אוכל - הרגשת "אוכל עולה") עשיתי כבר פעמיים גסטרוסקופיה - תקין, ופעמיים הליקובקטר (אחד חיובי והאחרון שלילי) עשיתי רגישות ללקטוז-חיובי! ופרוקטוז-שלילי. היום קיבלתי את תוצאת ה-בדיקה "התרוקנות קיבה - מיפוי) בבלינסון. התשובה היא: "מודגמת התרוקנות איטית של חלל הקיבה עם זמן מחצית מחושב כ-117 דקות. % שארית אחרי חצי שעה 80% % שארית אחרי שעה 75% % שארית אחרי שעתיים 40% % שארית אחרי 3 שעות 10% לא מדיד ב-4 שעות. סיכום- האטה בהתרוקנות הקיבה אני מאוד רוצה לדעת מה אומרת התשובה של בדיקת התרוקנות הקיבה. בתודה מראש, א666

16/11/2011 | 20:22 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

התשובה נמצאת בשאלתך- הקיבה מתרוקנת הרבה יותר לאט מהצפוי, וזה מסביר את תחושתך. תחשבי על התרוקנות איטית של כיור המטבח למשל- ויש לך את התמונה כולה. האם זה בגלל איטיות תנועת הקיבה, היצרות במוצא הקיבה, היצרות במעי- אין לי מושג איני יודע מה הרקע הרפואי ומה התרופות שאת מקבלת. ארוחות קטנות במרווחים יותר קצרים יכולות לסייע פראמין ומוטיליום יכולים לסייע.

מנהל פורום רפואת משפחה