הרפס זוסטר - מצאתי !
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
אני מעלה כאן קישור לעניין חיסון להרפס זוסטר. מסתבר שה-FDA אישר את החיסון, ויש גילאים מועדים יותר להתפרצות המחלה, במיוחד כשמדובר במע' חיסונית חלשה מסיבות כאלה ואחרות: http://www.pharmaline.co.il/225764
תודה. אמשיך ללמוד הנושא מספר הערות. 1- כשקיבלתי תואר דוקטור לרפואה, אמר הדיקן- "תקראו את כל המאמרים האחרונים, אבל תטפלו בחולים שלכם לפי מה שכתוב בספר". משמע- טוב לדעת, אבל תן לגויים לנסות את זה כמה שנים בטרם תיתן למטופלים שלך דברים לא ידועים וללא מעקב מספיק. 2- הפחתה של 70% זה נשמע יפה, אבל צריך לדעת גם מה שכיחות הבעיה. הפחתה מ-4 מקרים ל-1 זה ירידה של 75%. גם הפחתה מ-1000 ל-250 זה 75%. אם באוכלוסיית המחקר היו 4 חולים, זה לא כמו 1000 חולים. כלומר- כדאיות הטיפול המונע תלויה גם בשכיחות הבעיה. להערכתי באוכלוסיה של כ-1500 איש (מגיל 0 עד 100) ראיתי 3-4 פעמים בשנה הרפס זוסטר.
תגובת משרד הבריאות מהיום: החיסון הוגש לרישום בארץ בשבוע שעבר הוועדה המייעצת למחלות זיהומיות וחיסונים עובדת כעת על המלצות לגבי החיסון (אוכלוסייה, תדירות...)
פשוט היו 2 התפרצויות אצל נשים מבוגרות (ממני) במשפחתי, ראיתי את סבלן וחשבתי שאם יש חיסון - למה לא לחסוך סבל כזה? שוב תודה על הדבקות במשימה :)))