כאבי ראש וסחרחורות

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

27/03/2011 | 13:34 | מאת: רותם

הי, בן הזוג שלי בן 40, מתמודד עם התמכרות לסוכר, כלומר יש תקופות ממושכות שבמהלכן הוא צורך סוכרים ברמות משוגעות (מיכל גלידה + 2 פחיות קולה ועוד שני חטיפים בערך ביום.. או לחילופין 3 פיתות עם שוקולד חלבה ומרגרינה..) ואחת לכמה זמן הוא נבהל ומחליט לעצור. הוא עשה בשנים האחרונות מספר בדיקות דם לבדיקת סוכר, כולשטרול, טריגליצרידים וכו.. שנמצאו תקינות. כמו כן הוא לא משמין! בחודש האחרון הוא הפסיק את צריכת הסוכר המשוגעת הזו ומנסה להימנע ממתוקים. הופיעו לו בחודש האחרון מס' פעמים סחרחורות שמתמשכות בין מס' שעות ליום שלם. זה קרה לו כ- 3 פעמים בחודש האחרון. בנוסף הוא סובל מעייפות רבה בימים האחרונים, ממש כל הזמן מרגיש שהוא רוצה לישון. וביומיים האחרונים הוא סובל מכאב ראש מאוד מוזר - מן הקרנות כאב בקליפה העליונה של הראש. זה כאילו כאב בקרקפת אבל הוא מרגיש אותו מבפנים הראש ולא בקרקפת עצמה. אין לו רופא משפחה כרגע. האם לפנות לרופא משפחה? האם יכול להיות קשר בין ההפסקה בצריכת המתוקים לעייפות ולסחרחרות? אשמח על קצה של חוט להתיחסות. תודה רותם

27/03/2011 | 19:23 | מאת: ד"ר שי מזור

בן הזוג שלך כנראה לא סכרתי וגם ללא נטייה עכשיו נותר לבדוק האם יש בשוקולד ובקולה חומרים בעלי אפקט ממריץ ,,, אני אומר שאחרי תקופה מסוימת האפקט הזה יכול לחלוף ואז העייפות אולי תפוג האם הוא צריך לראות רופא ?לא חושב צריך רק להתאפק ולעקוב

מנהל פורום רפואת משפחה