רפואת חירום

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

13/09/1999 | 23:33 | מאת: נ.ב.ש

אני רציתי לדעת במיקרים של טביעה או כל מיקרה שקשור בשריר הלרינגוספזם כיצד מכניסים מכשירי הנשמה (טובוס)במיקרים דחופים לפני הטונוס שרירים כאשר שריר הלרינגוספזם סגור וקשה מאוד להכניס את הטובוס האם משתמשים ב תרופות להרפיית השרירים או מבתעים כל פעולה רפואית אחרת על מנת להתגבר על שריר הלוע ולהכניס את מכשיר הטובוס

17/09/1999 | 13:09 | מאת: ד"ר בר

שלום לידידי המתעניין ברפואת חירום. אמנם כן, אנו משתמשים בתרופות מיוחדות להרפפית טונוס השרירים בעת פעולת החדרת הטובוס. לא הייתי מציע לך לבצע פעולת הנשמה ללא ידע וניסיון - ואם הינך מעוניין בזאת, אזי דע לך שארגון מגן דוד אדום ( מד"א ) מעביר קורסים בנדון. לי ברור שיש לך ידע כלשהוא בנושא ולפיכך רק תרחיב אותו באם תעבור את הקורס במד"א. בהצלחה, ד"ר בר

18/09/1999 | 11:39 | מאת: נ.ב.ש

אל ד"ר בר! אני אכן מתנדב במדא כבר שנה וחצי אך איננו מועשרים בידע כזה אנו מועשרים בידע בסיסי ללא הרחבה מיוחדת מעבר ולכן אני רציתי לשאול כי תשובות כאלה לא מסופקות אצלינו בתחנה במדא. שמעתי דיבורים על מצבים שכאלה אך לעולם לא קיבלתי תשובה. רציתי לדעת איזה סוגי תרופות נותנים בכדי להרפות את הטונוס? תרופות מסוג ואליום או תרופות אחרות ? אני מתעננין בכל תחום הרפואה ולא רק ברפואת החירום בלבד הייתי במספר קורסים שנתיים בבית בחולים רמב"ם בחיפה שבקורסים אלו נתנו לנו הרצאות על נושאים שונים ברפואה. כן גם התנדבתי שנה במיון טראומה ברמב"ם. ואני לומד במגמה ביולוגית. אני גם נוכחתי במספר מיקרים מטעם התנדבותי במדא שהבאנו מהמנחת ברמבם לחדר הלם פצועים קשה ותמיד עולות לי שאלות בזמן הטיפול בנפגעים ואין לי את מי לשאול שיסביר לי בצורה הטובה ולכן אני פונה לאתר זה עם שאלות מסוג זה . אשמח אם ד"ר בר יאמר לי היכן הוא רופא ובמה ההתמחות שלו בתודה מראש נ.ב.ש

04/10/1999 | 21:58 | מאת: ד"ר אחמד לסינג

שלום לידיד התמענין ברפואה אצלנו בערבית קוראים לבית חולים מוסץשפא ושם אני רוצה שתעבוד אני בקרוב אנהל מחלקה במד"א חיפה ואשמח להיפגש עמך

29/05/2000 | 21:35 | מאת: יעל אביעד

שלום רב! במשפחתנו נולד תינוק שכיום בן 4 חודשים ואובחן אצלו HEMIHYPERTROPHY שמאלית וטונוס שרירים מוגבר. אנו מעוניינים במידע אודות הנ"ל ובמידע אודות הטיפול. אם יש באפשרותך אפשרות אנו צור איתי קשר בהקדם בכתובת - [email protected] תודה רבה, יעל אביעד

18/09/1999 | 11:53 | מאת: ד"ר בר

שלום לך, אם ככ רצונך בידע אזי בפעם הבאה שהינך מגיע לב"ח רמב"ם לחדר המיון - חפש את ד"ר בר.

18/09/1999 | 11:57 | מאת: נ.ב.ש

תודה רבה לך אוכל לשאול אותך שאלות בתחומים שונים אם אגיע למיון? בזמן בקצוב שיש לי בין נסיעה לנסיעה? אתה מתמחה ברפואת חירום? כללית? אורטופדית מה? כדי שאני אוכל לברר ולדעת

מנהל פורום רפואת משפחה