בעניין רמת עמילאז גבוהה בדם

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

16/12/2010 | 11:33 | מאת: יעקב

שלום, אני בן 56 ובריא בד"כ. ערכי העמילאז שלי בכל הבדיקות האחרונות גבוהים מהרף העליון, לדוגמא, 142-אתמול, 136-לפני כשנה, 121- 3 חודשים קודם לכן, 125-שנה קודם, 146-חודש קודם. אבקש לברר כיצד ניתן לוודא שאין פגיעה בתאי הלבלב ו/או מחלה הפוגעת בבלוטות הרוק ? (שהן למיטב ידיעתי הסיבות השכיחות להעלאת רמת העמילאז בדם), כמו כן האם ידוע על תרופות מסוימות שגורמות בד"כ להעלאת רמת העמילאז בדם? בתודה ובברכה, יעקב

18/12/2010 | 09:57 | מאת: ד"ר שי מזור

אני לא מבין למה צריך להתעקש לכלול עמילאז ללא סיבה ניכרת לעיין בבדיקות דם אם יהיו לך ירידה במשקל/בחילות והקאות /כאבי בטן ותסמינים אחרים אז יהיה מקום לברר לבלב,, בלטות הרוק כנ"ל אין צורך במעקב אחרי ערכים בבדיקות דם אם אין תלונות פיזיות

18/12/2010 | 10:43 | מאת: יעקב

לעתים מבחילות, צרבת (ריפלקס?), קיבה עצבנית , נטייה לחומציות יתר , גסטרו דאודניטיס (מקווה שרשמתי נכון), כאבים ברום הבטן, אבקש לברר האם זה מצדיק לעשות ברור ואיזה? האם רמות גבוהות של רמת עמילאז בדם (כגון אלה שיש לי) לא מעידות ,על פגיעה אפשרית בתאי הלבלב או על מחלה הפוגעת בבלוטות הרוק? בתודה ובברכה, יעקב

מנהל פורום רפואת משפחה