כמה זמן מחלת הנשיקה מדבקת?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

05/09/2010 | 17:28 | מאת: rozy

התגלה אצלי מחלת הנשיקה לפני שבועיים שכנראה אני חולה בא כבר חודשיים. השאלה שלי כמה זמן אני צריכה להיזהר מלהדביק אנשים. כמו להרתיח כלי אוכל, לא לנשק אף אחד וכד'?

05/09/2010 | 19:19 | מאת: דני

זה משתנה מאדם לאדם, יש שיגידו לך שכאשר אינך חולה קרי הסימפטומים נעלמו=אינך מדבקת ויש שיגידו שחודשים רבים גם לאחר המחחלה, את עדיין מדבקת. לא לשכוח שהוירוס המגעיל הזה דוגר בגוף כמה שבועות וגם בתקופה הזו שאינך מרגישבה בנוכחות שלו, את מדבקת. אגב, אינני רופא.

06/09/2010 | 06:31 | מאת: הילה

לא רופאה אלא חולה כרונית שהחלימה. לא מומלץ לאמץ את הגוף. יש טיפול למחלת הנשיקה הוא מציל תרתי משמע. תחפש בגוגל - מחלת הנשיקה באתר של המטפל יש מידע והוא מתמחה בבעיות עור בעיקר ובמחלת הנשיקה.

07/09/2010 | 12:57 | מאת: ד"ר יעל הס

כל עוד יש חום, נזלת, כאבי גרון אז אתה יותר מדבק. ברגע שאתה מרגיש יותר טוב, הסיכוי להדביק נמוך יותר, אבל בתיאוריה - עד 8 חודשים אתה יכול קצת להיות מדבק, אם כי זה לא אומר שצריך להיות בבידוד. מכיון שרוב האנשים נחשפו לנגיפי מחלת הנשיקה הסיכוי להדביק מישהו קטנה למדי.

מנהל פורום רפואת משפחה