מחסור רב בתרומבוציטים

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

12/09/1999 | 09:55 | מאת: איתן

שלום. א. בדיקת דם הראתה כמות של 28700 תרומבוציטים. אין דימומים חצוניים, קרישת פצעים לא נראית חריגה. אבל נוצרים שטפי דם תת עוריים (רק) מכל מכה קטנה, המתפוגגים לאחר ימים. עד כמה זה חמור? ומה הדחיפות לבדיקת מומחה (המטולוג?). ? ב. איפה ואיך, מוצאים מומחה, באופן פרטי?

12/09/1999 | 14:19 | מאת: ד"ר בר

שלום לא רק מחסור בטרומבוציטים עלול להיות הסיבה לשטפי דם. סיבות כמו: תיפקוד לא תקין של הטרומבוציטים ("טסיות" בעברית ) עלול גם להוות סיבה, כמו"כ ישנם גורמים ומרכיבים הנמאים במחזור הדם ושיש להם פונקציה בנוגע לקרישה/אי-קרישת הדם, - גם הפרעה באחד המרכיבים או יותר , מבחינת חוסר או תיפקוד לקוי - עלול להיות סיבה לדימומים. לפיכך הצעתי היא לפנות לרופא מומחה למחלות דם - המטולוג - לבדיקה מקפת יותר למציאת הסיבה.

27/09/1999 | 15:12 | מאת: רופא סקרן

מתוך סקרנות הצצתי בשאלה ששאל איתן ובתשובתו של "ד'ר בר" הצצתי ונפגעתי התשובה הייתה שטחית, לא ענתה לשאלותיו של איתן, לא היה בה כל אמפטיה לבעיתו של איתן ולא היה בה כל המלצה, הזהרה או אפילו רמז לאיתן למהר ולפנות ליעוץ רפואי שכן אין ספק שמצבו דורש בירור דחוף ומעקב תדיר. בהצלחה בתשובה הבאה

מנהל פורום רפואת משפחה