צילום כליות
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
לפני כשנה גילו אצלי 2 אבנים קטנטנות בכליה הימנית ע"י אולטרסאונד. הכאבים הופיעו מדי כמה חודשים ונעלמו לאחר שתיה מרובה באותו יום. השבוע עשיתי צילום כליות ונאמר לי שאין שום דבר בכליה, ז"א האבנים נעלמו. שאלותיי: 1. האם יכול להיות מצב שבו האבנים יוצאות לבד? 2. ממה יכולים להיות כאבים באיזור הכליה, אם ע"פ הצילום הכל תקין? ניתן לציין שאני מצויה בטיפולי I.V.F , יכול להיות שיש קשר בין השניים? תודה מראש.
הי יעל. אני סטודנט לרפואה ואנסה לענות לך וד"ר וינקר יוסיף עם ימצא לנכון. לשאלתך הראשונה, רוב האבנים אכן יוצאים לבד בתהליך שהוא לעיתים מכאיב ולעיתים ללא כאבים כלל. מן הסתם זה מה שקרה אצלך. לשאלתך השניה - כאבים במותן (אני מניח שכוונתך לאזור המותן) יכולים לנבוע ממספר גורמים. איזה צילום עשית היום? . יתכן ובזמן הכאבים, אבן יצאה החוצה וזה היה מקור הכאבים ובעת הצילום האבן כבר יצאה ולכן לא נראתה בצילום. ישנם סיבות נוספות לכאבים במותן, אבל לפי התיאור שלך נראה לי שהבעיה נעוצה באבנים. לא ידוע לי על קשר ל IVF. אולי לד"ר וינקר או פרופ' זיידמן מהפורום לפריון האישה יהיה מה להוסיף. רפואה שלמה. יוסי.
דבר ראשון - תודה על ההתיחסות. הצילום שעברתי הינו - I.V.P , והרופא טען שהוא לא רואה שום אבן, ולכן ערכו גם אולטרסאונד, וגם שם לא היו שום ממצאים. בתשובות שקיבלתי כתוב שהכל תקין. בשנה האחרונה כל "התקפה" שהיתה לי נמשכה יום - יומיים ובעזרת שתייה נחלשו הכאבים, בזמן האחרון ( וזו הסיבה שחזרתי שוב לרופא) הכאבים נמשכו שבועיים לסרוגין. יכול להיות שהאבנים יצאו ממש לאחרונה? ואולי הכאבים כבר לא יחזרו???? . תודה