לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

12/09/1999 | 09:14 | מאת: אנונימית

מכרה מבוגרת שלי סובלת מאוד מלחץ דם גבוה, מחפשת פתרונות רגילים ואלטרנטיביים, ומומחים באיזור הצפון

12/09/1999 | 10:26 | מאת: צוות האתר
יתר לחץ דם הינה מחלה שקטה בהתחלה, ובהמשך פוגעת בלב, כליות, כלי דם ועיניים. ברוב המקרים מדובר ב: Essential Hypertension אשר הסיבה לו אינה ידועה. לאחר אבחנה ניתן למנוע סיבוכים ע"י תזונה נכונה, פעילות גופנית, ותרופות מתאימות. מומלצת דיאטה דלת מלחים- כדאי להתייעץ עם דיאטנית לגבי דיאטה מומלצת. כמובן ירידה במשקל למשקל אופטימלי מומלצת ביותר, כמו גם המנעות משתיית אלכוהול. פעילות גופנית של שחיה או הליכה מהירה עשויות לסייע בשליטה על לחץ הדם. הפסקת עישון גם היא חשובה ומסייעת רבות לירידה בלחץ הדם. פעולה נוספת למניעת סיבוכים הינה הפחתת גורמי המתח בחיים, וכן שימוש בטיפולי הרגעה יכול לעזור. הטיפול ביתר לחץ דם מתבצע אצל רופא פנימי, ניתן למצוא רופאים אלו בכל קופות החולים. לגבי טיפולים אלטרנטיביים ידוע לי כי קיימים טיפולים ביתר לחץ דם ברפואה הסינית והומאופטיה. לקבלת מידע נוסף מומלץ לפנות למרפאות הרפואה המשלימה בקופות החולים. להלן קישור נוסף ברשת בנושא זה: http://www.dietitian.com/salt.html באתר תוכלי למצוא מידע רב ולהפנות שאלות לדיאטנית בנושא זה
12/09/1999 | 14:26 | מאת: ד"ר בר

הפתרון הנכון למחלת יתר לחץ דם מבוסס בעיקר על ההכרה של החולה שעליו להתמודד עם הפרעה זו באופן יעיל. רוצה לומר, שיש ליטול הטיפול המומלץ, להיות במעקב "עם האצבע על הדופק" ולמלא את הוראות הדיאטנית בכל הקשור למזון שאנו אוכלים. הכתובת הנכונה למכרה שלך - היא מרפאת לחץ-דם שיש בכל קופת חולים, ומעבר לזה ישנם מומחים לנושא בכל קופת חולים. אני מציע לך לברר את הנושא ולקבוע למכרה שלך תור לביקור אצל רופא מומחה למחלות יתר לחץ דם בהקדם.

15/09/1999 | 09:08 | מאת: פנינה

תודה לכולם, האם מישהו מכיר מקום, אדם או שיטה לפיה האישה הנ"ל תוכל לקבל עזרה באיזור של עמק יזרעאל - עפולה / נצרת עילית / מגדל העמק? היא מטופלת היום טיפול תרופתי, אין לי מידע לגבי שמות התרופות, תכיפות וכו', אני רק יודעת שעם כל הטיפול הכימי, הגברת עדיין סובלת מאוד מערכים מאוד לא סבירים, שממררים לה את החיים. שנה טובה

15/09/1999 | 09:05 | מאת: פנינה

אנונימית כתב/ה: ------------------------------- מכרה מבוגרת שלי סובלת מאוד מלחץ דם גבוה, מחפשת פתרונות רגילים ואלטרנטיביים, ומומחים באיזור הצפון

מנהל פורום רפואת משפחה