הערמונית

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

11/09/1999 | 08:55 | מאת: אנונימי2

למר בר שלום לטיפול בסרטן הערמונית הוצאו מספר אפשרויות - ניתוח להוצאת הגידול, טיפול תרופתי וטיפול נוסף שלא כל כך הבנתי את העקרון הגלום בו. אשמח אם תוכל לומר לי מהו לדעתך הטיפול הנפוץ היום ומדוע וכן להפנות אותי לאתרים בנושא. תודה

12/09/1999 | 14:32 | מאת: ד"ר בר

לסרטן הערמונית אין טיפול אחד ויחיד כמובן. סוג הטיפול - תרופתי, הקרנות, או ניתוח - הכל תלוי בשלב שהמחלה הגיעה בחולה הספציפי. אני בהחלט לא ממליץ לך להיכנס לאתרים המציעים טיפול למחלה הזו, זה עלול לבלבל אותך ולהסיט את מרכז הכובד של העניין. הצעתי היא, מאחר וכאן בארץ הנושא מאוד מתקדם בכל הנוגע לטיפולים ולאחוזי ההבראה, לגשת מייד לאחד המרכזים הרפואיים הסמוכים למקום מגוריך לקבל חוות דעת בנושא. עדיפה לדעתי חוו"ד ממוחה המכיר את החולה מאשר לאסוף אינפורמציה באופן לא ספציפי באתרים שונים. בעקרון, ידידי כל המרכזים בארץ נוקטים בשיטות החדישות והמעודכנות להיום בכל נושא הממאירות ולפיכך, כל מרכז עשוי להציע מזור למחלה. מאחל בריאות ואריכות ימים.

מנהל פורום רפואת משפחה