בלוטת התריס ואלטרוקסין

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

28/10/2001 | 22:57 | מאת: גל

האם יכול להיות קשר בין טיפול באלטרוקסין בגיל ההתבגרות לבין הגדלה של בלוטת התריס? בגילאים 10-11 טופלתי באלטרוקסין במהלך טיפול בהתפתחות מוקדמת והייתי רוצה לדעת האם יש קשר לכך שבלוטת התריס שלי מוגדלת. חשוב לציין כי לא נתגלתה בעיה כלשהי בתפקוד בלוטת התריס אלא רק הגדלה. תודה, גל.

לקריאה נוספת והעמקה
28/10/2001 | 23:26 | מאת: יוסי רוסמן

הי גל. אומנם אני רק סטודנט לרפואה אבל אנסה לעזור, וד"ר וינקר יוסיף עם ימצא לנכון. חסרים מספר נתונים בשאלתך. בת כמה את היום? לא ברור לי גם מדוע טופלת באלטרוקסין בילדות. האם הבלוטה רגישה? האם היא מוגדלת בצורה דיפוזית או שיש נודול אחד/מספר נודולים? בעיקרון, טיפול באלטרוקסין לא אמור לגרום להגדלה של הבלוטה, אבל מחלות תירואיד שהטיפול בהם נעשה ע"י אלטרוקסין יכולות לגרום להגדלה. בברכה יוסי.

30/10/2001 | 06:28 | מאת: דר שלמה וינקר

לגלשלוםמסכים עם יוסי שחסרים פרטים מה תפקודי בלוטת התריס ומה אופי ההגדלה אחיד או לא אחיד יש גושים או אין ועל מ\סמך מה האבחנה שהבלוטה גדולה עם השלמת הפרטים אשמח להשיב בברכה ד"ר וינקר

מנהל פורום רפואת משפחה