בלוטת הערמונית

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

08/09/1999 | 00:35 | מאת: אנונימי

מהי בלוטת הערמונית ומהו תפקידה ואיך מגיעים אליה מהרקטום ?

08/09/1999 | 12:44 | מאת: ד"ר חיים בר

בלוטת הערמונית קיימת רק בזכר. עם הלידה היא שוקלת גרמים ספורים ומגיעה למשקל 20 ג"ר בגיל ה – 20. מבחינת מיקומה היא "עוטפת" את צוואר שלפוחית השתן וחלק מהשופכה. היא בנויה ממספר חלקים ( אונות ). הבלוטה מפרישה נוזל המצטרף לנוזל הזרע ותורם לתכונותיו ומאפייניו. עד גיל 45-50 הבלוטה נותרת קבועה בגודלה, אך מעבר לגיל הזה היא מתחילה לגדול ועלולה להוות בעיה באנשים מבוגרים , כמו: חסימת דרכי השתן ( בזקנים ) וזיהומים חוזרים של דרכי השתן. כמובן הבלוטה עצמה עלולה לעבור שינוי ממאיר – אך שינוי זה נדיר מאוד לפני גיל 50. בכל אופן זו הסיבה העיקרית לבדיקת הערמונית ע"י רופא. דרך הגישה הינה דרך הבדיקה הרקטלית, או אז ניתן לחוש את מבנה הבלוטה, מידת גמישותה, הסימטריות של האונות וכו'. על פי רוב – הגדלה של הבלוטה מגברים מעבר לגיל 50 סיבתה הינה הגדלה שפירה ( לא ממאירה ) – אך כמובן בכל מקרה זהו מתפקידו של הרופא לאבחן בעיות שכאלו. ישנה בנוסף גם בדיקת דם שדרכה בודקים ריכוז של חומר המיוחד לערמונית ובמצבים שונים של הגדלה יכול להוות עזר לאבחון ולמעקב.

05/05/2001 | 20:53 | מאת: דוד

שלום רב, בבדיקת CT נמצאה כי קיימת הסתיידות באונה השמאלית של בולטת הערמונית שלי. 1. למה הכוונה? 2. מה הן ההשלכות? 3. מהו הטיפול המוצע? תודה, דוד

מנהל פורום רפואת משפחה