g6pd?
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
בתוצאות שנתקבלו בבדיקת g6pd הערך שנתקבל הוא 5 כאשר הטווח הוא בין 6-26. האם זה נקרא חוסר? יש לציין שאמי ילידת מצרים ואבי יליד עירק. האם יש לבצע בדיקות נוספות או להסיק שהאלרגיות שפוקדות אותי (בעיקר בצורת גירודים) קשורים בכך?
אני נוטלת גלולות של 600 מ"ג ויטמין c בכל יום. האם יש בעיה עם זה לאור התוצאה?
לתוספת לא
לנינה שלום אין קשר בין תוצאות הבדיקה לגירוד המשמעות היא שאתנשאית של החוסר באנזים אולם בכל זאת יש רמה סבירה של האנזים בדמך. לא הבנתי למה ביצעת את הבדיקה וכמו כן האם מישהו מבני המשפחה סובל מחוסר האנזים ומתופעות הקשורות בכך? בברכה ד"ר וינקר
ראשית תודה על תשובתך. שנית במשפחה הקרובה לא נבדקה התופעה, אך במשפחה הפחות קרובה ידוע לי על תופעות קשות הקשורות בכך. בדקתי זאת עקב רגישות חריפה ליוד וכן לסולפה שלעיתים מקושרות עם מחסור באנזים. האם באמת יתכן קשר למרות שאני נשאית בלבד? כמו-כן, אני נשואה למישהו שהוא חצי רומני וחצי פולני. האם עלי לבדוק זאת טרם הכנסי להריון או שבשל התפוצה של המחסור באנזים באוכלוסיה מסוימת בלבד אין חשש? תודה מראש וחג שמח.