הילקובקטר פילורי-איך ניתן לבדוק אם לא חזר?
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
עברו כ 6 שנים מאז טופלטי בטיפול "משולש"...לאחרונה אני מרגיש שוב מיחושים ברום הקיבה...האם ניתן לבדוק אם חזר ההילקובקר-פילורי בעזרת בדיקת צואה? כ"כ אנא הזכירי מהו טיפול המשולש (לוסק ואנטיביטטיקה ו....?)למה אי אאפשר לקחת את הטיפול המשולש מבלי לבדוק אם חזר או לא?תודה ובהערכה רבה ממני גלילי.
אין במערכת הציבורית קיטים לבדיקת צואה להליקובקטר. הבדיקה המקובלת היא מבחן נשיפה שנעשה במרכזים גדולים כמו בילינסון, אבל את הבדיקה ניתן לבצע במרפאות גסטרו בקהילה. הטיפול המשולש כולל 2 סוגי אנטיביוטיקה -בד"כ מוקסיפן ו KARIN וסותר חומצה חזק כמו לוסק או לנטון.
ל ד"ר הס..ראשית.תודה. אבל לפני 7 שנים כשבכלל ידעה הרופאה שיש לי הליקובקטר היא מצאה זאת דרך בדיקת צואה.לכן לא ברור לי למה כדי לוודא אםפ הוא חזר או לא...לא ניתן שוב בבדיקת צואה?