תוצאות בדיקות דם
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
תודה על תשובתכם המהירה. שאלה נוספת בקשר לבדיקות הדם :מה המשמעות של FERRITIN נמוך (14) האם יש קשר לתת פעילות של בלוטת התריס? ההמוגלובין ו-B12 תקינים. אודה על הבהרתכם. ריקי
פריטין הינו מאגר הברזל בגוף. אין לכך קשר לפעילות בלוטת התריס. זה אומר, שלמרות שההמוגלובין תקין כרגע, רמות הברזל בגוף נמוכות ויש צורך בהשלמה או תוספת ברזל כדי שההמוגלובין ישאר תקין.
שלום ומועדים לשמחה לצוות הרופאים , שאלתי - מה הערכים שיש לבדוק ובאילו תחומים רצוי שיהיו בבדיקת ספירת דם לפני נטילת קורס של תרופת אלקרן בליווי פרדניזון לחולה ב- MM בן 84 וכ- 10 ימים לאחר קבלת קורס שני של aredia 60mg (המנה לצורך זהירות עקב תפקוד כליות גבולי 35 urea 1.23 createnine ) ? תודה לתשובה מהירה בענין . נ"ב - שמעתי שיש טיפול חדשני ע"י forteo לחולי MM אם כן, האם זה בנוסף לארדיה,אלקרן,ופרדניזון או במקום חלק מתרופות הנ"ל ואילו ? והאם מקבלים מרשם והטביה מרופא המטולוג או אנדוקרינולוג או אחר ומה ההשפעות הידועות בחולי MM ? או האם יש פתרון תרופתי אחר להארכה ושיפור חיי החולה - עד כדי ריפוי? תודה מכל הלב!
השאלות האלה הן מעבר לתחום היעוץ שלנו. כדאי מאד להתייעץ עם הרופאים במחלקה ההמטולוגית שעוקבים אחרי המטופל.
בבדיקת פרוגרסטרון נתקבלה התוצאה 77.4 מה משמעותה? תודה