אנמיה - עבור ד"ר בר

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

01/09/1999 | 20:20 | מאת: שלומית

קראתי את מאמרך ויש לי שאלה נוספת בנושא האנמיה: הייתי אצל רופא משפחה עם ילדי בן ה- 4, והתגלתה אצלו אנמיה. הרופא אמר לי שזה קשור לגדילה. אשמח לקבל מידע נוסף.

08/09/1999 | 12:57 | מאת: ד"ר חיים בר

שלום. בעניין האנמיה אצל ילדך בן ה - 4, ניתן לומר שרוב האנמיות בטווח הגילאים הזה מקורו בחוסר ברזל. זו האנמיה השכיחה ביותר בתקופת הילדות והינקות. כמות הברזל המצוייה ביילוד הינה 0.5 ג"ר . תצרוכת הברזל בילדות היא 0.8-1.5 מיליגרם ליום. מכיוון שהספיגה במערכת העיכול הינה רק כ - 10% בלבד מהכמות שבמזון, הצורך התזונתי הנו כ - 8-15 מיליגרם ליום. ספיגת הברזל מחלב אם טובה יותר מחלב פרה. אצל הילד - בשנים הראשונות לחיים, מרכיבי התזונה לעיתים קרובות ענים בברזל, וחוסר תזונתי שלו מתפתח בקלות - בעיקר אם נביא בחשבון את הגדילה של הילד והתפתחותו ועם כך את הצורך "לחומרי בניה" בכמות גדולה יותר. בכל מקרה כמובן, הבדיקות שיערוך רופא הילדים אצל ילדך יגלו את סיבת האנמיה - או אז ימליץ הרופא על טיפול תרופתי שבד"כ הוא תוספת ברזל. לפיכך המלצתי בפנייך לפנות לרופא הילדים לצורך בדיקה, איבחון וטיפול בהתאם.

מנהל פורום רפואת משפחה