מונו טסט

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

01/09/1999 | 10:02 | מאת: דוד

מהי מחלה זו בזמן האחרון אני כל הזמן עייף וכל שבוע יש לי משהו אחר זה התחיל בדלקת שתן ואחרי שבועיים שפעת וכאב גרון וכולם אומרים לי אולי זה "המונו" מה זה המונו הזה בכלל בתודה מראש

02/09/1999 | 00:29 | מאת: ד"ר חיים בר

שלום. ראשית, הסימנים שמהם אתה סובל לאחרונה אינם ספציפיים, ולכן בהחלט אמליץ לפניך לגשת ולהיבדק אצל רופא. לעניין שאלתך בנוגע ל"מונו" - תמצא להלן הסבר בנושא ( פורסם באתר לאחרונה ). ליתר דיוק "המונו-טסט" - הינו טסט מעבדתי למחלה ויראלית הנקראת "מחלת הנשיקה ובלועזית: mononuclosis ומכאן חדר הקיצור לסלנג - "מונו". ועתה הסבר קצר: מחלת הנשיקה היא מחלה ויראלית הנגרמת ע"י וירוס ה- EBV, וירוס המועבר מאדם לאדם בעקבות מגע קרוב. המחלה פוגעת בגילאים 40-12. סימני המחלה: חום, כאבי גרון, איבוד תאבון, עייפות, הגדלה של בלוטות הלימפה בצוואר, הגדלה של הכבד והטחול, כאבי ראש. ברוב המקרים המחלה חולפת אחרי שבועיים עד 4 שבועות . העייפות היא הסימפטום שממשיך להופיע גם אחרי העלמות הסימנים האחרים. אין טיפול ספציפי למחלה אלא רק טיפול בסימפטומים כגון: הקלה של כאבי גרון, והורדת חום. במקרים נדירים תתכן התפתחות של תסמונת עייפות כרונית אחרי מחלת הנשיקה. ולסיום: גש להיבדק. יש מספיק דרכים לאבחן את המחלה כאמור באופן מעבדתי ( דרך בדיקת דם ) ובדרך כלל רוב רובם של הלוקים בוירוס זה מחלימים לחלוטין.

מנהל פורום רפואת משפחה