טחורים

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

29/08/1999 | 13:37 | מאת: רועי לוי

מידי על טחורים וההבדל בינם לפיסוע. דרכי טיפול.. לייזר וכו'

30/08/1999 | 21:25 | מאת: צוות האתר
אני מבינה כי שאלתך היא מהו ההבדל בין טחורים לפיסורה. טחורים הינם התרחבות של כלי דם ורידיים בחלק התחתון של מערכת העיכול- הרקטום. הטחורים יכולים להמצא בתוך הרקטום כך שאינם נראים חיצונית, אך יכולים גם להופיע חיצונית באזור פתח פי הטבעת. הסימפטום הבולט ביותר בטחורים הינו דימום ולעיתים כאבים. סיבות להווצרות טחורים כוללות: עצירות, הריון, השמנה, ועוד. טיפולים: ראשית דיאטה עשירה בסיבים (פירות, ירקות, קורנפלקס) יכולה לעזור במניעת עצירות ומניעת הטחורים. כמו כן שתיה מרובה במשך היום גורמת לצואה רכה יותר המקלה על הבעיה. ישנם גם משחות היכולות להקל את בעיית הטחורים. טיפולים ניתוחיים כוללים: קשירה (הנפוצה ביותר) של תחתית הטחורים וכריתתם, הקפאה או טיפול ע"י לייזר לצריבה של אזור הוורידים הנפוח. פיסורה לעומת זאת הינה קרע זעיר המצוי בד"כ באזור האחורי של פי הטבעת ובד"כ נגרם כתוצאה ממעבר קשה של צואה. הסימנים הם כאבים ודימום מועט ביותר. במקרים אלו הטיפול התרופתי של ריכוך הצואה ע"י סיבים וכו' יעיל. אך ישנם גם טיפולים ניתוחיים.
20/04/2000 | 02:30 | מאת: איתן מזור

שלום, שמי איתן, בן 30. אני סובל מזה 4 שנים מפיסורה. עצירות כרונית היא זאת שמונעת מהקרע להתאחות. ניסיתי מספר דיאטות בהמלצת רופאים ללא הועיל. מזה שנה אני משתמש בשמן פראפין ובמקביל בכדורים בשם לקסעדין בתדירות של שלוש כפות שמן+כדור וחצי ב-3 ימים. הייתי מבקש תשובה דחופה! על שתי שאלות- 1- בהתחשב בעובדה כי התרופות שהזכרתי אמנם עוזרות לי לצאת אך לא להיפטר מהסדק- האם ישנו טיפול שונה? והאם ניתוח הוא הפיתרון לבעייתי? 2- האם התרופות שהזכרתי גורמות לנזק כלשהו,בהתחשב בעובדת התדירות שאני נוטל אותן? מקווה לזכות בתשובה במהירות האפשרית תודה-איתן

23/04/2000 | 07:47 | מאת: ליאור רובין

בתי בת 1.9 יש לה בעיות במתן צואה.בתחילה הובחנן אצלה פיסורה קלה וזה טופל ועבר לאחר כשבוע בטיפול מתאים. גם היום כאשר בתי מפרישה צואה,היא מתלוננת על כאבים. רצוי לציין שהיינו אצל הרופא המטפל והוא אמר שאיך לה פיסורה,ונתן טיפול משחתי לריכוך הצואה+נרות גליצרין למשך שבוע. גם לאחר טיפול זה עדיין מתלוננת על כאבים בזמן הפרשת הצואה. בתודה-ליאור אב דואג

מנהל פורום רפואת משפחה