רגישות לפרי הדר

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

25/03/2006 | 19:29 | מאת: רביד

שלום שמתי לב שמדי פעם כשאני שותה אלכוהול בסמיכות למיץ תפוזים או מיץ לימון/אשכוליות, לא סחוטים, אני מרגיש חולשה, וכאילו משהו באזור הצוואר או החזה מפריע לי. בפעם האחרונה זה היה שילוב של יין קידוש יחד עם מיץ תפוזים של מיץ פז, שגרם לי לתחושה הזו אחרי מספר דקות. שמרתי את התווית של מיץ התפוזים והוא מכיל: מים, סוכר, מיץ תפוזים, חומצת לימון, מייצב טבעי, פקסין, חומרי טעם וריח טבעיים, משמרים (e211, סולפיט), צבע מאכל טבעי e160A , ויטמין C. זה קורה לי די הרבה, אבל אני לא בטוח שתמיד כשאני משלב אלכוהול ומיץ תפוזים זה קורה. ונראה לי שעם מיץ תפוזים סחוט זה לא קורה לי (למרות שאני לא זוכר מתי הפעם האחרונה ששילבתי את זה עם אלכוהול). האם ידועה רגישות שכזו? איך אפשר לבדוק את זה? תודה האם יש

26/03/2006 | 16:11 | מאת: ד"ר יעל הס

בארצנו משופעת פירות ההדר ומוצרי פרי הדר סחוטים טריים - למה צריך לקנות משהו בבקבוק שמכיל תוספים שאינם פרי הדר?

27/03/2006 | 08:40 | מאת: רביד

מצטער, אבל ציפיתי לתשובה קצת יותר מעמיקה, או לפחות אם את לא יודעת, אז להגיד שאת לא יודעת ואולי להפנות למישהו אחר. מה לעשות, שלפעמים אני מתארח אצל חברים ומשפחה ואני לא יכול להגיד להם מה להגיש לי.

מנהל פורום רפואת משפחה