בדיקת איידס

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

21/08/1999 | 17:00 | מאת: המתלבט

יש לי מספר שאלות בעניין בדיקת איידס: א. היכן ניתן לבצע את הבדיקה בצפון הארץ ב. תוך כמה זמן מתקבלות התוצאות ומי מודיע לי עליהן? ג. האם תוצאות הבדיקה יהיו תמיד חסויות - או האם יש חובה על המרכז הרפואי לדווח למשרד הבריאות על אנשים שהתגלו כנשאי איידס. ד. מה מחיר הבדיקה? אודה על תשובה מהירה

22/08/1999 | 16:38 | מאת: אנונימית

ניתן לבצע בדיקת איידס או דרך קופות החולים (אז לפחות בקופ"ח מכבי תדרש הפנייה מרופא). ניתן לבצע בבית החולים רמב"ם ללא הפנייה מרופא ביום א' בין 08:00 ל- 10:00 בבוקר או ביום ג' בין 12:30 ל- 14:45. בשני המקרים הבדיקה ללא תשלום (חוץ מהתשלום הרבעוני לרופא המפנה בקופ"ח). התוצאות מגיעות תוך כשבוע במקרה של רמב"ם וזמן דומה בקופ"ח. אינני יודעת לגבי חסיון הבדיקות.

22/08/1999 | 16:48 | מאת: הגולש

א. בדיקת איידס ניתן לבצע בצפון הארץ בבית חולים רמב"ם. הטלפון לבירורים הינו: 8543135 -04. ב. לגילוי הדבקה בנגיף האיידס מתבצעת בדיקת דם לגילוי נוגדנים נגד הוירוס, הבדיקות הינן רגישות מאוד אך יתכן כי בחודשי ההדבקה הראשונים הבדיקה תהיה שלילית ועל כן חוזרים על הבדיקה לאחר 6 שבועות, 3 חודשים ו 6 חודשים. שמך הזמן לקבלת התוצאות תלוי במעבדה וכן התשובה מתקבלת מהמעבדה, תשובה לשאלה זו תוכל לקבל במספר הטלפון הנ"ל. ג.ישנה חובת דיווח למשרד הבריאות על כל חולה איידס המתגלה הישראל. ד. הבדיקה הינה חינם ואין צורך בהפנייה מרופא ( אם כי ע"י הפנייה מרופא ניתן לבצע את הבדיקות בקופת החולים אליה אתה שייך). כל שצריך הוא תעודת זהות.

22/08/1999 | 16:54 | מאת: הזועם

רק אידיוט ילך להבדק, ואחר כך יקבל סטיגמה של חולה איידס במשרד הבריאות

מנהל פורום רפואת משפחה